Побољшање услова присилних миграната

Званична Церемонија примопредаје кључева изграђених монтажних кућа за 3 породице одржана је 20 Фебруара 2015 у Бојнику. Циљ пројекта је да подржи интеграцију и побољша услове живота избеглица, интерно расељених лица и повратника у општину Бојник.

Пројекат „Подршка бољој интеграцији избеглица, интерно расељених лица и повратника у општину Бојник“ финансира Делегација Европске уније у Републици Србији, а спроводи га општина Бојник. Овај пројекат је део свеобухватнијег програма који финансира Европска унија подржавајући побољшање животних услова присилних миграната – „За бољи живот“, у укупној вредности од 14,2 милиона евра. Церемонија је одржана у присуству господина Ивана Стојановића, председник општине Бојник. У оквиру пројекта, укупно 3 монтажне јединице су изграђене. Приближна вредност јединица, укључујући инсталације и стандардно опремање је 36.000 ЕУР. Општина Бојник је учествовала у Пројекту опремањем са свом потребном инфраструктуром и прикључцима, урбанистичко-техничком документацијом, a која је у великој мери допринела реализацији пројекта.

Пројекат финансира Европска унија у складу је са политиком владе о избеглицама, интерно расељеним лицима и повратницима и потпуно одражава њихов суштински принцип – подршку интеграцији присилних миграната који су одлучили да остану у Србији.