УСКОРО ЗАВРШЕТАК СПОРТСКЕ ХАЛЕ У БОЈНИКУ

Спорстка хала у Бојнику, чија доградња кошта 56 милиона динара, биће завршена за највише два месеца, изјавио је министар животне средине, рударства и просторног планирања Србије Оливер Дулић.

Приликом обилиска радова на хали Дулић је казао да ће на сличним пројектима до краја Програма помоћи домаћој грађевинској индустрији у светској економској кризи, за које је држава издвојила 18 милијарди динара, посао моћи да нађе око 80.000 људи.

Ово је један од 247 објеката који се граде у оквиру тог програма, а који су у сличној фази изградње. Неки објекти су завршени, а неки се и даље раде„, рекао је Дулић.

Градња спотске хале у Бојнику почела је 1997. године, када су урађени темељи, настављена је 2005. године, односно 2008. изградњом трибина, а завршетак градње је кренуо августа ове године.

За завршетак изградње спортске хале у Бојнику Министарство животне средине, рударства и просторног планирања је дало пет милиона динара, Фонд за развој Србије 40 милиона динара из кредита пословних банка, док је 11 милиона динара издвојила општина Бојник.