Одржана 5. Седница Скупштине општине Бојник

У Бојнику је, јуче, одржана 5. Седница Скупштине општине Бојник. На дневном реду било је 28 тачака.

Одборници су, између осталог, расправљали о ребалансу буџета општине Бојник за 2016. годину, о максималном броју запослених на неодређено врема за сваки организациони блок у систему локалне самоуправе, организацији Општинске Управе, Плану генералне регулације за насељена места Бојник и Драговац, иѕменама и допунама годишњег програма уређења грађевинског земљишта за 2016. годину и средњорочног програма уређења грађевинског земљишта.

Скупштине општине Бојник, на јучерашњој 5. Седници, усвојила је Одлуку о стављању ван снаге Одлуке о оснивању установе „Спортска хала – Пусторечанка Бојник“, предлог одлуке о стављању ван снаге Решења и Одлуку о оснивању установе „Спортска хала Бојник“.

На дневном реду Скупштине нашла се и Одлука о оснивању установе „Дом Културе Бојник“, као и одлука о покретању ликвидационог поступка над ЈП „Дирекција за путеве, грађевинско земљиште и изградњу Бојник“.

На Седници је разрешен Председник Надзорног Одбора ЈКП „Јединство“ Бојник и именован нови.

На овој Седници разрешени су чланови школског одбора ОШ „Станимир Вељковић-Зеле“ Бојник, из реда представника јединице локалне самоуправе и члан школског одбора ТШ „Бошко Крстић“, из реда запослених и именовани су нови.

Предшколској установи „Ђука Динић“ дата је сагласност на измену и допуну годишњег плана рада за 2016/2017 годину.