Председник примио Прваке Србије

Екипа основне школе „Станимир Вељковић Зеле“ предвођена професором Дејаном Давидовићем, тријумфовала је на такмичењу Републичког првенства у малом фудбалу одржаном у Караташу код Кладова. Они су у финалу савладали екипу Борче резултатом 2:1 и освојили златну медаљу.

Златне фудбалере из Бојника, у свом кабинету, примио је Председник општине Бојник, господин Небојша Ненадовић, који се захвалио младим Шампионима што су осветлали образ општине Бојник и честитао им освојено Прво место.

„Млади фудбалери су у потпуности оправдали очекивања и заслужили овај пласман, јер после вишемесечног напорног рада ово је круна њихове досадашње каријере“ – казао је Ненадовић.

Злато су Бојнику донели: Страхиња Динић, Ненад Голубовић, Александар Сејдић, Немања Арсић, Богдан Алексић, Александар Арсић, Дарко Љубеновић, Никола Станковић, Богдан Веселиновић, Лазар Петровић и Александар Јовановић.

Општина Бојник је, ове године, донела Правилник о награђивању ученика. Ученици који репрезентују своје школе и општину Бојник на републичким такмичењима, из свих области, и освоје једно од прва три места добијају новчане награде. Златни момци Бојника добили су новчане награде у износу од по 15.000 динара за освојено Прво место.

„Била ми је, изузетна, част да радим са овако сјајном генерацијом, са изузетним момцима, уз то одличним ученицима и морам да нагласим изузетним професионалцима, који су све обавезе испуњавали на прави начин.“ истакао је професор Дејан Давидовић.bojnik_2017_05_17_060000

„Најтеже је било првог дана, после две нерешене утакмице, било је доста напето, тамо су нас мало потцењивали и понижавали јер долазимо из малог места, ту смо много психички пали. Сутрадан смо одлучили да дамо максимум од себе, покажемо шта знамо и тако понели титулу првака Србије у малом фудбалу“ – казао је Дарко Љубеновић. Ови момци завршавају осмогодишњу школу, али кажу да ће и даље наставити да се баве фудбалом и то већина у ФК „Пуста Река“, док је Никола Станковић већ прешао у редове ФК Партизан.