У Мијајлици прослављен Свети Пантелејмон

У селу Мијајлица код Бојника ускоро ће почети изградња цркве Светог Пантелејмона.

Мештани овог села окупили су се јуче како би обележили црквену славу Светог Пантелејмона и најавили почетак изградње цркве а чврсто обећање за сву помоћ добили су од председника општине Бојник, Небојше Ненадовића и његових сарадника.


„Подржавам ову акцију коју сте данас организовали и пријатно сам изненађен што вас видим у овако великом броју. Налазимо се на старим темељима ове цркве и као што је већ рекао председник МЗ у Мијајлици, Станимир Дојчиновић, локална самоуправа је издвојила нека новчана средства за израду пројектне документације и испитивање земљишта али пошто све то није одрађено до краја, стојим пред вама и дајем вам чврсто обећање да ће локална самоуправа издвојити много више средстава, не само за израду тих пројеката него и за даљу изградњу ове цркве. Мислим да ћемо се наредне године, на овај датум, опет сви наћи овде али у много бољим условима, него ли данас. Улична расвета у Мијајлици је урађена скоро у целом селу, остале су још две махале али ће до краја овог месеца и те две махале добити уличну расвету. Не бих сада лицитирао са цифрама али верујем да локална самоуправа може да одвоји, до краја године, милион динара за изградњу ове цркве“ – казао је Небојша Ненадовић, председник општине Бојник што су присутни поздравили громогласним аплаузом.

Домаћин овогодишње славе Светог Пантелејмона било је цело село, док ће наредне године домаћин славе бити Јован Васић из Мијајлице.