Обележен Дан Примирја и годишњица Пусторечке битке и Лесковачког противудара

Минутом ћутања и полагањем венаца на спомен плочу, у центру Бојника, обележен је Дан Примирја у Првом Светском рату и одата почаст јунацима Српске Војске у Пусторечкој битци и Лесковачком противудару.

Венце су положиле делегације општине Бојник и Општинског Одбора Савеза потомака ратника Србије 1912-1920.

Скупу се, у име општине Бојник, обратио господин, Драгослав Анђелковић, руководилац Одељења за општу Управу општине Бојник, који је поздравио присутне грађане, а посебно представнике Војске Србије и Потпредседника Републичког Одбора Савеза потомака ратника Србије 1912-1920, господина Томислава Томића, захваливши им се на присуству и доприносу обелажавању, врло значајне, годишњице из богате историје Српског народа. Након поздравне речи, Анђелковић је, у кратком и пригодном говору, подсетио све присутне на неке од историјских података о Првом Светском рату.

Окупљенима се обратио и господин Томислав Томић, Потпредседник Републичког Одбора Савеза потомака ратника Србије 1912-1920, истакавши да су Пусторечка битка и Лесковачки противудар најбриљантнији део одбране Отаџбине у најтежој години историје Србије. Као потомци својих, храбрих, предака, дужни смо да сачувамо трајна сећања на велика историјска дела, херојску и натчовечанску борбу, својих предака, и да их пренесемо својим потомцима“ – истакао је господин Томислав Томић.