22. седница СО Бојник

У Бојнику је данас одржана 22. седница Скупштине. Пред одборницима се нашло 45. тачака дневног реда. Одборници су усвојили Одлуке о дугорочном задуживању општине Бојник код пословне банке за финансирање капиталних инвестиционих расхода у износу од 40 милиона динара и за финансирање текуће ликвидности у износу од 18 милиона динара.

Општина Бојник аплицираће са два пројекта у оквиру другог позива ИПА програма прегораничне сарадње Бугарска –Србија и то: за партерно уређење спортско-пословног центра и за стварање мобилног мултифункционалног центра за традиционалне догађаје и скупове у Бојнику одлучено је већином гласова одборника.

На данашњем заседању усвојене су и Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Бојник,о социјалној заштити, о мрежи основних школа и измени и допуни одлуке о локалним комуналним таксама.

Одборници су већином гласова усвојили и извештаје о раду општинског већа,Скупштине,општинске управе, извештаје о финансијском пословању ОШ ,,Станимир Вељковић Зеле”, ОШ ,,Стојан Љубић’’, ТШ ,,Бошко Крстић’’ и ПУ ,,Ђука Динић’’, као и извештаје о раду са финансијским извештајима Фонда за развој пољопривреде,Центра за социјални рад,Народне библиотеке,,Вук Караџић’’, ТО, Установе дом културе,Установе спортска хала и ЈКП ,,Јединство’’.

На седници за директора ЈП за водоснабдевање ,,Брестовац-Бојник-Дољевац,, именован је Срђан Стојановић дипломирани технолог, за директорка ТО Бојник Данило Кривокапић дипломирани економиста и за директора Установе спортска хала ,,Бојник“, именован је Дејан Станојевић дипломирани менаџер.