Лапотинце прославило своју славу

Село Лапотинце од  давнина слави Свету Тројицу као сеоску славу, али литија кроз село пролази трећу годину.

2016 године почела је изградња крста, а ове године изграђена је надстрешница захваљујући Омладинској организацији села Лапотинца и општини Бојник

У присуству мештана чин резања славског колача поред крста,обавио је свештеник Данило Николић уз саслужење студента Православно богословског факултета Стефана Илића.

Домаћин славе ове године био је Предраг Пејчиновић, који је славу за наредну годину предао Бојану Милутиновићу.

Празник Силаска Светог Духа на свете апостоле обележавају све православне цркве као успомену на почетак стварања Христове цркве на земљи и дан када су апостоли надахнути новом снагом и новом вером почели хришћанску проповед.

Овај празник, који се слави педесетог дана по Васкрсењу и десетог дана по Вазнесењу Христовом, Српска православна црква слави и као један од највећих догађаја у хришћанству забележен у Четворојеванђељу.

У српској Цркви и народу празник је познат као Духови, Педесетница или Тројице, јер се сматра да су, после догађаја у Јерусалиму апостоле у свет божанском силом надахнули Отац, Син и Дух Свети који се, како је записано, у облику пламених језика спустио на главе Христових ученика.