Милион евра за Бојник од ЕУ ПРО за агробизнис зону у Косанчићу

Општини Бојник је ЕУ ПРО у конкуренцији од 99 општина јужне, западне и источне Србије, одобрио маскимални износ средстава од 1.000.000 (милион) евра за “Инфраструктурно опремање агро бизнис зоне у Косанчићу” .

Општина Бојник  је учествовала на конкурсу који је ЕУ ПРО расписао 25. априла ове године за унапређење пословне инфраструктуре.Од 15 пријављених пројеката, одобрено је 9, међу којима је и пројекат општине Бојник, који је добио највише средства.Пројекат општине Бојник на овом конкурсу је једини одобрени пројекат са територије Јабланичког округа.

За изградњу комуналне инфраструктуре у агро-бизнис зони у Косанчићу ЕУ ПРО је општини Бојник одобрио средства у висини од  1.000.000 евра, док ће локална самоуправа издвојити 218.000 евра.

Изградња инфраструктуре у новој агробизнис зони у Косанчићу, која подразумева изградњу приступног пута, водовода,канализације, снабдевања електричном енергијом и телекомуникационе инфраструктуре, требало би да створи услове за привлачење инвестиција и развој нових предузећа, повећање садашње пољопривредне производње. На тај начин пројекат треба да допринесе отварању нових радних места за становнике општине који се претежно баве пољопривредом.

Потписивање уговора  је у октобру, а изградња почиње на пролеће 2019.