ПЕСМЕ КАО СПОМЕНИЦИ

Поводом обележавања 77. годишњице, страдања мештана Бојника и Драговца, у Другом Светском рату, Дом културе у Бојнику расписао је: 
ДРУГИ КЊИЖЕВНИ КОНКУРС НА ТЕМУ „КРВАВИ ФЕБРУАР“.
(Право учешћа на конкурсу имају аутори оригиналних и необјављиваних песама на ову тему) . 

17.фебруара 1942.године, у раним јутарњим часовима, бугарски фашисти су, зверски, поред Пусте Реке, стрељали око 600 мештана Бојника и Драговца, углавном жене, децу и старе и изнемогле људе и спалили готово оба села. 
У част и славу страдалима, Дом културе у Бојнику, позива све заинтересоване песнике да, најкасније до 27. јануара 2018. године, доставе по једну песму, не дужу од четрдесет стихова.

Песма треба да буде достављена на ћирилици и потписана шифром.
Жири, састављен од професора књижевности, извршиће преглед и оцењивање радова, а три најбоља рада, по одлуци жирија, добиће одговарајуће награде.
Резултати конкурса биће објављени најкасније до 05.02.2018. године.
Песме можете послати мејлом на kultura.bojnik@gmail.com , у два документа. Један документ, са називом ПЕСМА треба да садржи песму, не дужу од четрдесет стихова, а други документ са називом ШИФРА треба да садржи податке о решењу шифре. Име и презиме аутора, адресу, контакт телефон, мејл и кратку биографију, не дужу од десет реченица.

Награде ће бити додељене 17. Фебруара 2018. године, а од најуспешнијих песама биће штампан зборник радова, који треба да буде промовисан истог дана на комеморативној свечаности, на месту страдалих Бојничана и Драговчана.


О свим осталим детаљима можете се информисати на телефон:
063/8899933 (Ненад Јовановић) или на 
e-mail:  d.k.bojnik@gmail.com