Наменска средства за општину Бојник

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије Зоран Ђорђевић и председник општине Бојник Небојша Ненадовић закључили су Уговор о наменским трансферима у социјалној заштити. 

Предмет уговора је утврђивање врста услуга социјалне заштите из надлежности Општине које се финансирају наменским трансферима из буџета Републике Србије а које подразумевају: дневне услуге у заједници, услуге смештаја у прихватилиштима, услуге подршке за самосталан живот, услуге личног пратиоца детету са инвалидитетом.

,,Укупан износ одобрених средстава је 2.829.000 динара. Захваљујући подршци Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања биће настављено и пружање услуга социјалне заштите ‘’Помоћ у кући“ за старија лица. Иначе општина Бојник ове године за ове услуге  планирала је средства у износу од 18 милиона динара”, казао је председник општине Бојник  Небојша Ненадовић и додао ’’Помоћ у кући“ од ове године уместо Центра за социјални рад врши  изабрани лиценцирани пружалац услуге из Милановца.