Одржана 36. седница Скупштине општине Бојник

На 36. седници Скупштине општине Бојник одборници су између осталог разматрати  и усвојили Предлог одлуке о завршном рачуну општине за 2018 годину.

На основу овог извештаја у консолидованом билансу прихода и расхода у периоду од 1.1.2018. до 31. 12. 2018. утврђени су остварени текући приходи и примања у износу од 499 милиона и 954 хиљаде динара, док су расходи и издаци у овом периоду износили 445 милиона и 348 хиљада динара. Консолидован буџетски суфицит утврђен је у износу од 75 милиона и 561 хиљаду динара.

На дневном реду седнице нашао се је и Предлог одлуке о улагању у капитал Јавно комуналног предузећа ,, Јединство” . На основу ове одлуке улагање ће се вршити за набавку кранске косачице – тарупа са руком, као и набавку камиона смећара, а износ средстава у ове сврхе је 8 милиона динара.

Предлогом одлуке о утврђивању Дана општине Бојник убудуће ће се прослављати 7. октобар у спомен на ослобођење Бојника у првом светском рату.

Усвојени су и Предлог одлуке о изради плана детаљне регулације за кружни ток и градски парк у центру , као и Предлог одлуке о изради плана детаљне регулације за кружни ток на раскршћу улица Раданска, Стојана Љубића и Кнеза Лазара.