Mузички интеремецо у Бојнику

Установа Дом Културе Бојник организовала је, за житеље Бојника, предах уз музички интермецо. Покровитељ ове манифестације је Општина Бојник. Све три вечери, овог викенда, биле су посвећене различитим музичким жанровима. Прве вечери је наступио  овогодишњи победник у Гучи, Елвис Бајрамовић са својим оркестром.  Следили су звуци Грчке и Македонске музике, у извођењу „Одисеја бенд“-а. Друго вече је било посвећено рок музици, наступио је „CatFish Company“ бенд. Треће, завршно, вече музичку чаролију је створио „Чаролија 016“ бенд.

У част краља трубе, господара Гуче, Фејата Сејдића  организатори планирају да од идуће године, у Бојнику, организују „Дане трубе“. Бојник и Јужни део Србије су прави расадник музичких талената, понајвише трубача. У Бојнику је чак 13 трубачких оркестара . Непревазиђеног Фејата  Сејдића наследили су унуци Небојша и Дамир Сејдић. Сем њих награде из Гуче су доносили и Срђан Азировић, Драган Аметовић, Кристијан Азировић, Исидор Зећировић и ове године Елвис Бајрамовић.

Краљ трубе, Фејат Сејдић је учествовао на такмичењу у Гучи чак 22 пута, а само се једном вратио без неке од награда. Надамо се да ће планирана  манифестација, у његову част, допринети афирмацији музичких талената из овог краја али и целе Јужне Србије.