Реновирање просторија Ф.К.“Пуста Река“

У току су грађевински радови на адаптацији просторија Ф.К.“Пуста Река“. Просторије су биле у изузетно лошем стању, пуне влаге, са дотрајалом инсталацијом. Реновира се од пода до крова. Промењена је комплетна кровна конструкција и дограђена још једна просторија са тушевима. Сада ће постојати тушеви за домаћу екипу, за госте и судије. Дотрајала инсталација се такође мења, а уместо старе, дрвене, столарије сада ће ту бити нови ПВЦ прозори и врата што ће побољшати енергетску ефикасност објекта. Свлачионице ће се брже и лакше загревати.

Дуги низ година ништа није рађено на овој згради али ће сада фудбалери, како сениори, тако и стотинак деце која овде тренирају  имати далеко боље услове за бављење спортом.

На градилишту смо разговарали са Милошем  Аранђеловићем, Саветником за спорт у Општини Бојник. Информисао нас је да радове финансира Општина Бојник, изводи „Ђенић градња“ из Придворице и да је  вредност радова  1.240.000 дин. без ПДВ-а. Поред адаптације овог објекта урадиће се реконструкција Мини Пич терена и осветљење целог комплекса  за мале спортове.  За ове радове је добијено 3.000.000 дин. од Министарства омладине и спорта, а 2.250.000 дин.  је учешће Општине.

По завршетку радова спортисти и млади из Бојника ће имати један, лепо уређен, комплекс где ће моћи да се баве спортом у пријатнијем окружењу.