Јубилеј СТШ „Бошко Крстић“

У сали Дома културе, 25.12.2019 године, Свечаном академијом, обележено је јубиларних 40 година постојања и рада Средње техничке школе „Бошко Крстић“ у Бојнику. Свечана академија је започела химном  „Боже правде“, коју је извео школски хор. Приказана је мултимедијална презентација досадашњег развоја школе, а за њом је следио пригодан културно-уметнички програм, који су припремили ученици, са својим професорима и вероучитељицом.  Програм је почео драматизацијом одломка из књиге „Вика ми Лејка“ савременог писца, из овог краја, Зорана Јовановића, написане  на овдашњем дијалекту. На сцени су се смењивали глумци, рецитатори и певачи. Присутнима се у име школе обратила вероучитељица Јулијана Стојановић и између осталог захвалила гостима који су увеличали овај догађај али и ђацима на труду да припреме цео низ скечева, рецитала и музичких наступа. Крај академије је био резервисан за фолклорну секцију и игре из ових крајева.

Госте је у холу Дома културе сачекао шведски сто са ђаконијама које су припремили ђаци са куварског смера а послуживали су будући конобари.

Господин Томислав Томић је, овом приликом, школи даривао књигу „Јабланица и Пуста Река у НОБ-у“ коју је написао Бошко Крстић, чије име школа носи.

Ђаци ове школе нису само добри глумци, рецитатори,музичари,играчи у фолклорној секцији, има међу њима и одличних спортиста који освајају медаље на републичким али и европским и светским такмичењима, будућих бизнисмена са развијеним предузетничким вештинама, одличних кувара…