„Србија у ритму Европе“ у Бојнику

ТВ Прва је одржала аудицију, у Бојнику, за највеће музичко такмичење у Србији за младе таленте,  „Србија у ритму Европе“. Ово такмичење има подршку амбасада земаља које ће деца представити. Млади певачи и играчи који буду изабрани на овим аудицијама, у двадесетак градова, широм Србије, представљаће по једну земљу Европе. Певаће на језику земље коју представљају, а ко победи путује, управо, у ту земљу.

На аудицији у Бојнику изабрани су Даница Бејатовић, као певачки представник и два играча Александар Зекировић и Андреја Асановић  и надаље ће, на овом такмичењу,  чинити групу. Сво троје изабраних су чланови Културно-уметничког друштва  „Белац“ из Придворице, које је добитник награде „Чувар традиције“. Досада су неговали и чували Српску традицију и обичаје, а одсада ће, поред  тога,  неговати и европске културне и музичке вредости.

У Бојнику је у жирију био директор овог програма Игор Карадаревић. На аудицији је учествовало 8 кандидата. Колико талентоване деце има овде сазнајемо управо од господина Карадаревића.У  Новом саду су изабрана 5 кандидата, а у маленом Бојнику чак 3 учесника.

Ово се такмичење сваке године сели из града у град победника. Ове године се одржава у граду из кога су прошлогодишњи победници, у Врању. Млади музички таленти који победе на овом такмичењу путују у земљу коју представљају и освајају одржавање овог такмичења у свом граду. Од тренутка избора кандидата Тв Прва преузима бригу о њихвој припреми да свој таленат што боље покажу на великој ТВ сцени, у емисији која иде уживо.

У овако малим срединама, као што је Бојник, деца немају велики број шанси да развију и покажу свој таленат и зато ће Општина Бојник, како нам је рекао Дејан Стојановић, Председник Скупштине, пружити подршку и логистику породицама ове деце за све што им је потребно. Екипу која ће надаље бринути о припремама изабраних кандидата чине, поред представника ТВ Прва, родитељи или старатељи и као представник Општине Бојник, управо Дејан Стојановић.  Пробе ће се одржавати једном недељно у Бојничком Дому културе, а пуну подрушку ће кандидати имати и од  Дома културе и од самог Директора, Ненада Јовановића који и сам и зна и воли да запева али и засвира.

Из Бојника је потекао музичар светског ранга , Феат Сејдић, надамо се да ова, трочлана, група креће његовим стопама и желимо им много среће и богату и дугу музичку каријеру.