Спортска опрема за СТШ“Бошко Крстић“ из Бојника

У оквиру акције „Унапређење часа физичког васпитања“,  коју спроводи Спортски Савез општине Бојник, СТШ „Бошко Крстић“ је добила спортску опрему.

Опрему је  набавио Спортски Савез Општине Бојник  у сарадњи са општином. Набављени су  дресови за фудбалску секцију и женску одбојкашку секцију. Поред  дресова набављене су и лопте, и то 4 кошаркашке, 3 одбојкашке  и 3 лопте за футсал. Вредност набављене опреме је, како каже Дејан Арсић, око 60000 динара. На почетку акције дресове су добили кошаркаши  и у међувремену су у њима учествовали на међушколском такмичењу и освојили треће место. Тиме је ова школа комплетирана  дресовима и лоптама потребним за рад секција и одржавање часова физичког.

Дресове и лопте је, испред Спортског савеза,  професору Панићу и ученицима уручио Дејан Арсић, Председник Спортског савеза.

Уручењу је, у име локалне самоуправе, присуствовао  Милош Аранђеловић, саветник за спорт. На донацији  се у име школе захвалио професор физичког васпитања у С.Т.Ш. „Бошко Крстић“, Мирослав Панић. Изразио је своје задовољство што ће сада већи број ученика истовремено моћи да буде активно на часу јер, како каже, знали су да тренинг или час изведу и са само једном лоптом.

Ђаци ове школе већ генерацијама постижу добре резултате и освајају нека од превих места на такмичењима у школском спорту.

У плану спортског савеза је да у сарадњи са директорима школа и уз подршку локалне самоуправе  опреми спортске сале да би се ђаци могли бавити спортовима које воле. Очекују да ће у наредној акцији комплетирати дресове и лопте и за Основну школу „Стојан Љубић“ у Косанчићу. Школама су потеребне  струњаче и  одскочне даске, па  тиме планирају да се позабаве половином године.