КАЦАБАЋ – Терен за мале спортове

У селу Кацабаћ је истурено одељење ОШ „Стојан Љубић“ из Косанчића. У школском двориту је почела изградња спортског терена за мале спортове.  Ово одељење похађају ђаци од 1-4 разреда и има их петнаестак, али ту је и за село релативно бројно предшколско одељење у коме је, такође, петнаестак детета, а и наредне школске године ће бити, приближно, исти  број предшколаца , сазнали смо из разговора са мештанима. У овом селу постоји, од скора, и клуб младих чији се чланови такође радују изградњи  спортског терена.

Почетку  радова на изградњи овог спортског терена су присуствовали Небојша Ненадовић, Председник општине Бојник и Дејан Стојановић, Председник Скупштине општине Бојник али и мањи број мештана. По речима Председника општине, Небојше Ненадовића вредност ове инвестиције је нешто мање од  два милиона са ПДВ-ом,  а очекивани рок је 30-40 дана.

Изградња овог терена млађим мештанима много значи, зато што је то једини спортски терен у селу па ће сада мештани моћи да играју мали фудбал, а надају се да ће ове године и они бити домаћини неког кола летње лиге у малом фудбалу, која се од прошле године игра на територији општине Бојник. У плану је изградња или реновирање још неколико школских спортских терена у селима равничарског дела општине, где је већи број младих, па ће тиме бити и заокружена једна целина и остварен циљ да млади могу да се баве спортом и забаве такмичењима у свом селу.

На крову куће, крај самог школског дворишта, је гнездо једног пара рода. Роде су овде већ целу деценији.Мештани се брину о њима, а оне се верно враћају сваке године.