РАДОВИ НА ОПРЕМАЊУ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ У КОСАНЧИЋУ

У ОПШТИНИ БОЈНИК И ПОРЕД ВАНРЕДНОГ СТАЊА РАДОВИ НА ОПРЕМАЊУ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ У КОСАНЧИЋУ ОДВИЈАЈУ СЕ ПЛАНИРАНОМ ДИНАМИКОМ

Како истиче председник општине Бојник Небојша Ненадовић временски услови омогућавају извођење радова без обзира на ванредно стање. У току су радови на кишној канализацији, постављена је Трафо станица, а екипе су ангажоване и на просецању улица.Ова зона простираће се на 53 хектара, од чега ће Агро зона заузимати 20, а Индустријска зона 33 хектара. Упоредо са тим чине се напори да се приведу крају и радови на сређивању и асфалтирању платоа код Хале спортова у оквиру пројекта прекограничне сарадње са Бугарском.

Ненадовић наглашава да је Развојна агенцја Србије будућу зону у Бојнику ставила на Привредну мапу Србије, што ће допринети великом интересовању потенцијалних инвеститора.

Да потсетимо да је на на конкрусу Европске уније, у конкуренцији 99 локалних самоуправа у Србији, пројекат Општине Бојник за изградњу агробизнис зоне оцењен је као најбољи. Европска унија је за реализацију пројекта издвојила милион евра а Влада Србије 26 милиона динара.