Средства за рад дневног боравка и геранто домаћица

Општина Бојник је од Министарства за рад, борачка и социјална питања добила средства у износу од 2.530.000 динара. Средства су наменска  и биће коришћена за финансирање рада Дневног боравка за децу са посебним потребама и службе геранто домаћица. Дневни боравак за децу са посебним потребама је велика подршка  тој  деци и њиховим породицама. Док о деци у дневном боравку брину стручна лица родитељи могу да се посвете послу од кога издржавају своје породице. Дејан Стојановић, Председник Скупштине општине Бојник је нагласио да су и претходних година ова средства коришћена за финфсирање рада дневног боравка и службе геранто домаћица. Та пракса је дала добре резултате а потребе за геранто домаћицама су велике због све већег  броја старачких домаћинстава којима је помоћ потребна а немају никог ко може да им помогне. Ова се служба, по речима Дејана Стојановића, показала изузетно корисном за време ванредног стања због корона вируса.

Служба са 35 геранто домаћица је за време ванредног стања  помагала старима, корисницима услуга ове службе, али и осталима који су помоћ потражили  због недаћа изазваних пандемијом корона вируса у сеоским срединама док су ту врсту помоћи у самом Бојнику пружали волонтери.

Захваљујући разуђеној мрежи која покрива целу територију општине и вишегеодишњем искуству све је функционисало без већих проблема. Бојник је међу првима формирао ковид амбуланту. Тренутно је у Бојнику 29 позитивних на корона вирус и нажалост има и једног преминулог.