Почели радови на уређењу платоа испред Спортске хале

Почели су радови на уређењу платоа испред Спортске хале у Бојнику. Овим пројектом је предвиђено уређење простора од моста до улаза у Спортску халу и од улице до реке. Испред саме хале биће направљен паркинг који може да прими око 50 возила и 2 аутобуса. Предвиђена је и покретна бина са осветљењем и озвучењем, која ће бити постављена око средине платоа. Плато ће бити поплочан гранитним плочама, а биће уређен и део кеја. Ту се уређује један леп, урбани простор, намењен окупљању већег броја људи због дружења,шетње, спортског догађаја или неке манифестације попут Бојничког лета, Пасуљијаде, Рибље чорбе или музичких догађаја попут планираних Фејатових вечери трубе.

Ово је други по реду пројекат у оквиру прекограничне сарадње са Бугарском. Вредност овог пројекта је 262 000 евра, а извођач радова је фирма 5Д из Врања.

Како каже Небојша Ненадовић, Председник општине Бојник, на првом тендеру се нико није јавио па је тендер поновљен, због  тога и ситуације са корона вирусом касни се око месец дана али је извођач радова обећао да ће радити појачаним интензитетом, без обзира што је рок за завршетак радова годину дана. У плану је и уређење терена, даље уз реку, између аутобуске станице и Спортског комплекса „Пуста Река“ са друге стране реке, где се сада завршава реконструкција Мини пич терена.

У току је израда пројектне документације. Ту је у плану поред уређења кеја и изградња моста. Спортска хала, са уређеним платоом и кејом, са једне стране и Спортски комплекс са фудбалским стадионом, мини пич тереном, тереном за кошарку и теретаном на отвореном, са друге стране реке чиниће једну целину. Поред тога повезаће се преко тог моста и аутобуска станица са пијацом. На делу између реке и улице, одмах крај пијаце, биће направљен и мали паркинг али све то за сада је у фази израде документације.