Учесници „Србија у ритму Европе“ код Председника општине Бојник

Општина Бојник је једна од 24 општина и градова учесника музичког такмичења „Србија у ритму Европе“, које организује ТВ ПРВА . Председник Општине Бојник, Небојша Ненадовић, примио је младе музичке таленте и пожелео им срећу и успех на овом такмичењу. По његовим речима, поред улагања у инфраструктуру, локална самоуправа мора улагати и у спорт и кулуру. Ове године ће се радити на реконструкцији Бојничког Дома културе. Дом културе је младим талентима уступио своју сцену и пружио сву потребну техничку помоћ. На тој сцени се одржавају  званичне пробе са менторима са ТВ“Прва“ али им је сцена на располагању кад год желе да вежбају.

Младим музичким надама Бојника Председник је обећао пуну подршку на овом такмичењу. Очекује их, између осталог, и снимање музичког спота за песму „Заувјек моја“ коју је отпевао „NO NAME“ на Евровизији, а којом Бојничани представљају Црну Гору. Датум финалног такмичења и ТВ преноса, још увек, није одређен и зависи од даљег развоја ситуације са корона вирусом. Ове године финално такмичење се одржава у Врању, граду који је прошле године победио.

Бојник је један од 24 учесника овогодишњег такмичења и представља га екипа коју чине Даница Бејатовић,певачица, и плесна група Анђела Миљковић, Александар Зекировић и Андреја Асановић. Сви представници Бојника су чланови КУД“Белац“ из Придворице. Победника одређују гласови жирија, свака општина даје једног члана жирија, и гласови публике, која гласа СМС порукама.

Циљ овог такмичења је да млади покажу свој таленат и да нас, у сарадњи са представницима амбасада, ближе упознају са градом и државом коју представљају. Учешће су ове године  узеле 24 амбасаде. Песмом и игром сваки такмичар или екипа представља једну Европску земљу, чије амбасаде пружају подршку овом такмичењу.

Појединац или екипа која победи добија наградно путовање у земљу коју је представљала, да је још боље упозна. Град или општина, чији представници победе, постаје домаћин такмичења следеће године.