На Радан планини обележен 7. јули, Дан Устанка

Традиционално, испред Спомен Дома на Радану, крај спомен обележја, посвећеног оснивању Прве Јужно-Моравске Ударне Бригаде, у селу Ображда, у Општини Бојник, 11-ог Октобра 1943-ће године, а поводом 7-ог Јула, дана када је, у историјски познатој Белој Цркви, подигнут Устанак народа Србије против фашизма, представници локалних самоуправа, потомци бораца  и народ овог краја окупе се и полагањем венаца и културно-уметничким програмом обележе овај дан. 

На почетку је интонирана химна и минутом ћутања одата пошта палима. Тога се дана народ Пусте Реке подсећа на историјски значај овог дана,на велики број жртава,на знане и незнане јунаке овог краја, на устанке, ратове и борбу за слободу, да се овде у овом крају историја крвљу писала. Из ових крајева 208 људи је погинуло у борбама за ослобођење Србије, а њихови потомци и сви ми имамо моралну обавезу да се сећамо оних који за слободу дадоше највредније што су имали.

На спомен обележје венце су положиле делегације: Општине Бојник,Општинског Одбора СУБНОР-а Бојник, Окружног  Одбора СУБНОР-а Јабланичког округа , Градског  Одбора СУБНОР-а   Лесковца, Општинског Одбора СУБНОР-а  Медвеђа и Општинског Одбора СУБНОР-а Лебане.

Ове је године, због актуелне ситуације са вирусом Корона, изостао културно-уметнички програм.