Радови на платоу испред спортске хале

  Испред Спортске хале у Бојнику у току су радови на уређењу платоа. Радови се одвијају планираним темпом. Тренутно се ради на бетонирању подлоге будућих пешачких стаза, које ће касније бити поплочане гранитним плочама али и на постављању ивичњака.

Испред саме хале ће бити паркинг простор за 50 аутомобила и 2 аутобуса, сасвим довољно за публику и екипе на утакмицама и разним такмичењима која се организују у Спортској хали. На средини платоа је предвиђена покретна бина са озвучењем и осветљењем. Део кеја од хале до моста ће такође бити уређен и са платоом представљати један леп урбани простор.  
Ово је други по реду пројекат у оквиру прекограничне сарадње са Бугарском. Вредност овог пројекта је 262.000 евра, а извођач радова је фирма 5Д из Врања. Рок за завршетак платоа је годину дана, а због тога што се на првом тендеру нико није јавио и пандемије корона вируса каснило се са почетком око месец дана. Извођач радова 5Д из Врања ипак обећава да ће посао бити готов и пре задатог рока.   У плану је и уређење кеја, узводно, уз реку, између Аутобуске станице и Спортског комплекса и пијаце са друге стране реке. У току је израда документације. Тим пројектом је, поред уређења кеја, предвиђена и израда моста преко Пусте реке. На тај начин ће Спортски комплекс, са једне стране реке, чије се уређење приводи крају и Спортска хала са платоом и уређеним кејом представљати једну целину и кутак за одмор , дружење и забаву, како младих тако и старијих Бојничана. Деца ће овде моћи да се играју, а да нису поред саме прометне улице у центру. За старије ту ће бити клупице да поседе крај реке. Сама хала ће добити један репрезентативни изглед овим приступним платоом. [ngg src=“galleries“ ids=“209″ display=“basic_thumbnail“]