У БОЈНИКУ ЈЕ ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Седница је почела и наставила рад у Биоскопској Сали Установе културе уз посебне епидемиолошке мере које подразумевају обавезну дезинфекцију, прописану дистанцу и ношење медицинских маски.Одборници су најпре размотрили и усвојили Предлог Одлуке о потврђивању мандата одборника и Предлог решења о давању сагласности на Прву измену и допуну програма пословања ЈП за водоснабдевање „Брестовац-Бојник-Дољевац“ са финансијским планом за 2020. годину.

На дневном реду нашао се и усвојен је  и Предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Бојник за 2019. годину, као и Предлог Одлуке о ребалансу буџета општине Бојник за 2020. годину, што је била и најважнија тачка дневног реда. У образложењу овог предлога Александар Настић из Одељења за финансије општине Бојник казао је да се потреба за ребалансом буџета  јавља на основу чињенице да се након ванредног стања до ког је дошло услед коронавируса и застоја у ,,пуњењу буџетских прихода” мора извршити прерасподела средстава и одредити приоритети у складу са политиком развоја и на основу потребе да се реализују пројекти који морају бити завршени.

Одборници локалног парламента размотрили су и усвојили и Предлог Одлуке о усвајању годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за територију општине Бојник за ову годину, као и Предлог Одлуке о усвајању програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Бојник за текућу годину. Разматрам је и усвојен и  Предлог Одлуке о волонтерском раду председника Скупштине општине Бојник и заменика председника Скупштине општине Бојник и сталном раду чланова Општинског већа, као и бројна питања везана за функционисање локалне самоуправе међу којима посебно место заузимају  предлози одлука које се односе на извештаје о раду образовних, социјалних и других установа.

На овој седници оставку на место директора Туристичке организације дао је Данило Кривокапић, а на његово место за вршиоца дужности директора ове установе  постављен је професор разредне наставе Младен Ђорђевић.