Идејно решење звоника Бојничке цркве

У Бојнику, недалеко од самог центра, налази се црква Св.Николе. Њена изградња је почела 2005.године и тада су освештани темељи нове цркве. Тренутно се, са благословом Епископа Нишког Арсенија, ради на томе да се крај цркве изгради звоник. Идејно решење звоника је урадио архитекта Димитрије Љ.Маринковић. Наставиће се са радом на овом пројекту, израдом пројектне документације.

Звоник ће се налазити десно од цркве, на плацу који је, пре неколико година, купљен  и тако проширена веома мала црквена порта. Добијен је простор  за изградњу звоника и парохијског дома.

Звоник ће при дну бити 5×5м, висина до врха крова ће бити 17,8м а са крстом на врху 19,7 метара . На висини од 12 метара налазиће се тераса-видиковац, са ког ће се пружати предиван поглед на Бојник и околину.

Звоник ће, када буде изграђен, бити највиша грађевина у Бојнику. По речима јереја Данила Николића, у складу са договором са Председником Општине Бојник, Небојшом Ненадовићем, и уз благослов Епископа Нишког Арсенија, у току ове године урадиће се пројектна документација, а у следећој години започеће се изградња звоника.

На звонику ће моћи да се поставе 1-3 звона која ће Бојничане позивати на службу у цркву.