ОПШТИНА БОЈНИК ПРОСЛАВИЛА СВОЈ ДАН

Свечаном седницом Скупштине обележен је 7. октобар Дан општине Бојник. Свечаност је започела интонирањем химне Републике Србије.

Обраћајући се приситнима председник Скупштине општине Драгиша Димитријевић поздравио је присутне госте из суседних градова и општина Лесковац,Врање, Медвеђа, Лебане, Трговиште, Оџаци и  Житорађа, као представнике војске полиције, правосудних органа и великодостојнике Српске православме вркве на челу са Владиком Нишким Арсенијем.

Димитријевић је нагласио да је општина Бојник за протеклих годину дана ишла путем напредка и просперитета, а то је остварено захваљујући појединцима и колективима који су допринели да Бојник оствари услове за свеопшти развој. Овај дан како је казао Димитријевић је вечни залог за даље напредовање захваљујући славном војевању предака који су ослободили пусторечки крај 7. октобра 1918. годдине.

Након приказаног филма о резултатима оствареним између два октобра председник општине Бојник Небојша Ненадовић истакао је да је ово место упркос неповољном геополитичком и географском положају успело да захваљујући подршци Владе Републике Србије, а посебно разумевању председника Александра Вучића постане привлачно место за даља улагања што потврђује Агроиндустријска зона у коју је уложена сума од милион евра и која је инфраструктурно опремљена и чека инвеститоре.

Ненадовић је истакао и посебан значај програму прекограничне сарадње са Бугарском у оквиру које је сређен плато испред Спортско рекреативног центра, али и успехе на асфалтирању сеоских путева и стварању услова за културни напредак који је потврђен асфалтирањем платоа Спортско рекреативног центра у оквиру прекограничне сарадње са Бугарском.

 

На Свечаној седници СО Бојник октобарске награде за 2020. годину добили су: Игор Здравковић из Драговца за допринос у области спорта, Саша Дајевић из Бојника за хуманитарни рад и ангажовање на том пољу, Светлана Јанковић из Бојника за ангажовање у области женског предузетништва и Драган Стојановић из Границе за допринос у развоју инфраструктуре,

Октобарске захвалнице уручене су Томиславу Томићу за промовисање општине Бојник, Установи Дом културе Бојник и Народној библиотеци ,,Вук Караџић” за допринос у заштити и помоћи за старије суграђане за време пандемије коронавируса и Јашаревић Радету ,,Чавеји” из Косанчића, музичару који је дао изузетан допринос културно музичком развоју Бојника. 

Октобарска спортска признања ове године додељена су Анабели Стефановић, чланици Карате клуба Пуста река и Женском одбојкашком клубу ,,Пуста река”. Посебно се водило рачуна да се Октобарским наградама стимулишу и млади, талентовани ученици који су својим резултатима доказали да су најбољи у својој генерацији. На предлог ОШ ,,Станимир Вељковић-Зеле” новчана награда у износу од 30.000 динара додељена је Емилији Тасић из Бојника, исти износ добио је и ученик Милош Миленковић из Доњег Бријања ученик ОШ ,,Стојан Љубић’’ из Косанчића, као и Милица Станковић из Бојника ученица ТШ ,,Бошко Крстић”.

У име награђених захвалио се врло емотивно Саша Дајевић. Свечана седница одржана је у складу са препорукама које се односе на актуелну епидемиолошку ситуацију, а завршена је веома дирљивим извођењем песме ,,Тамо далеко” у извођењу чувеног трубача Небојше Сејдића.