Посета реновираном вртићу у селу Лапотинце

У селу Лапотинце се налази једна од предшколских припремних група Бојничког вртића П.У.“Ђука Динић“. Деца су доскора боравила у згради сеоског Дома културе. Од како је кров почео да прокишњава њихове просторије су постале пуне влаге и мемле и зато неусловне за боравак деце.

На предлог Директорке П.У.“Ђука Динић“, Иване Јанковић вртић је пресељен у једну од учионица Основне школе. Учионицу су реновирали сами запослени вртића и то за време Короне док вртић није радио.

У посету деци у новим просторијама вртића дошли су Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, Заменик председника општине Боник, Дејан Стојановић, Директорка П.У.“Ђука Динић“ и Председник М.З.Лапотинце, Драган Стојановић. Представници општине су разговарали са децом а деца су за своје госте певала и рецитовала. Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, је на крају посете још јдном похвалио запослене у вртићу који су сами реновирали просторију тако да је реновирање коштало свега око 100 000 динара, онолико колико је коштао материјал. Кречили су, фарбали, намештали ламинат, уређивали мокри чвор па сада деца бораве у лепој и сувој просторији где имају све што један мали вртић треба да има. Небојша Ненадовић је истакао да су запослени често спремни да узму учешће у сличним акцијама и својим радом и знањем допринесу да реновирање или решавање неког сличног проблема кошта само онолико колико кошта материјал. П.У.“Ђука Динић“ има 16 група од којих су 5 у централном вртићу, 2 у Друштвено-развојном центру код Аутобуске станице, 8 у истуреним одељењима Основних школа и 1 у згради М.З. Стубла. У име мештана Директорки и запосленима у П.У.“Ђука Динић“ као и Представницима локалне самоуправе захвалио се Драган Стојановић.