Нова опрема за школу у Косанчићу

О.Ш.“Стојан Љубић“ у Косанчићу је, данас, добила нове школске клупе двоседе , столице, интелигентну таблу и другу опрему за два кабинета и 7 учионица, као и нов котао за централно грејање. Школу похађа 250 ученика, у централној школи и истуреним одељењима.

Захваљујући сарадњи локалне самоуправе и некадашњег Министарства за популациону политику, у школу у Косанчићу су стигле нове клупе, каже Председник Општине Бојник, Небојша Ненадовић, и додаје да је вредност овог инвентара 6,8 милиона динара, од чега је министарство донирало 4,9 милиона динара, а преостали износ је учешће локалне самоуправе.

Данас је у школи инсталиран и нов котао за централно грејање на место старог који је престао да ради. За нов котао је издвојено, из општинског буџета, преко 900.000 динара.

По речима Бобана Марковића, директора О.Ш.“ Стојан Љубић“, овај школски инвентар ће много побољшати услове за учење и рад , ученцима и наставном особљу школе, а изузетно се радују интелигентној табли.

Због Короне ученици нижих разреда похађају непосредну наставу, док ђаци виших разреда похађају on-line наставу, а у Горњем Брестовцу, где има изузетно много проблема због лошег интернет сигнала и недостатка паметних телефона и рачунара деца наставу прате путем РТС програма.