У ПОНЕДЕЉАК БИЋЕ РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА АСФАЛТИРАЊЕ ТРИ УЛИЦЕ У ГРАДУ, КАО И ТЕНДЕР ЗА ИЗРАДУ ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ КРУЖНОГ ТОКА У БОЈНИКУ

Како је истакао председник општине Бојник Небојша Ненадовић асфалтирање три улице и то Николаја Динића, Првомајске и 28. марта омогућено је захваљујући Министарству без портфеља задуженог за развој недовољно развијених општина и општинском тиму који је учествовао на конкурсу.

За ову намену обезбеђена је сума у износу 8,5 милиона са учешћем општине од 21 одсто или 1,8 милиона динара.

Код истог министарства, на другом конкурсу који се односи на израду пројектно техничке документације општини Бојник одобрено је 600.000 динара за израду пројекта за уређење корита Пусте Реке у дужини од 2 километра.

Ненадовић је подвукао да је ова локална самоуправа прошла и на конкурсу Министарства за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру са пројектом за израду техничке документације за уређење кружног тока у износу од 800.000 динара.

Ненадовић је додао да се напокон остварује дугогодишњи циљ да Бојник добије кружни ток чиме ће у знатној мери центар града добити нови и лепши изглед.

Како је закључио Ненадовић од квалитетних пројеката зависи и одобравање средстава Владе, ресорних министарсава и страних развојних организација, а општина има квалитетан пројектни тим који је дорастао задатку да створи услове за унапређење услова живота и рада грађана.