ОПШТИНА БОЈНИК ЗАХВАЉУЈУЋИ МИНИСТАРСТВУ ЗА РАД, ЗАПОШЉАВАЊЕ, БОРАЧКА И СОЦИЈАЛНА ПИТАЊА ПОТПИСАЛА УГОВОР У ВРЕДНОСТИ ОД 3 МИЛИОНА И 290 ХИЉАДА ДИНАРА

Општина Бојник као социјално одговорна локална самоуправа доста пажње посвећује старачким домаћинствима кроз своју геронто службу у коју је укључено 25 геронтодомаћица, а паралелно са тим води рачуна и о деци са посебним потребама за коју је формиран Дневни боравак.

Од стране ресорног министарства Бојник је препозната као пример добре праксе када су у питању социјално рањиве категорије становништва, истиче председник општине Небојша Ненадовић.

У  прилог томе иде и чињеница да геронто служба опслужује старачка становништва на веома разуђеној територији, док је Дневни боравак постао узор и суседним општинама Лебане и Медвеђа са којима постоји трилатерална сарадња.

Како наглашава Ненадовић са праксом социјалне заштите становника биће настављено и у наредном периоду.

Посебно ће се водити рачуна и о сарадњи са општинама Лебане и Медвеђа.

Ова средства како закључује Ненадовић добијена су захваљујући ангажовању пројектног тима општине који је ангажован у свим областима и припрема документацију за добијање средстава код ресорних министарстава и међународних развојних организација.