Потписани уговори за Јавне радове

Данас су потписани уговори са јавним предузећима Ј.К.П.“Јединство“ и Водовод и установама Дом културе и Дом здравља који ће ангажовати укупно 37 лица на повременим и привременим пословина у оквиру јавних радова. Уговори су потписани у складу са локалним и националним планом запошљавања, а ангажована су лица из категорије теже запошљивих, лица која примају социјалну помоћ, а радно су способна…

Локална самоуправа се ове године определила само за ову меру за коју је издвојила 3.000.000 динара, колико је определила и Влада Републике Србије. Поред ове мера запошљавања  активна је и мера Владе „Моја прва плата“ па је то један од разлога зашто се општина Бојник определила  само за ову меру.

Мера Јавни радови ће трајати 3 месеца, до 19.Децембра. На овом програму општина  сарађује са Националном службом запошљавања из Лесковца, која ће надаље бринути о успешној реализацији пројекта.

Присутнима се обратио Дејан Стојановић, Заменик Председника општине Бојник, и казао да су критеријуми за избор лица која ће обављати ове послове били социјални, али се мислило и на инвалидна лица,роме и друге теже запошљиве категорије.

Марија Стевановић, Начелница  Службе за посредовање при тражењу посла НСЗ у Лесковцу, је изразила задовољатво успешном и дугом сарадњом са општином Бојник и нагласила да су и овом приликом испоштовани критеријуми за избор лица која ће бити ангажована на Јавним радовима. Ова лица ће бити ангажована на 3 месеца током којих ће имати социјално и здравствено осигурање.

Горан Јанковић, руководилац програма за јавне радове  при НСЗ у Лесковцу је поновио да ће лица свој радни однос, по основу Јавних радова почети већ данас и то у области заштите и унапређења животне средине и инфраструктуре, уз обавезу поштовања радног времена и правилника послодаваца.