Обележена 77. годишњица устанка

Поводом обележавања 77. годишњице устанка народа Србије на Радан планини испред спомен дома и спомен обележја традиционално су се окупили борци и грађани општине Бојник и Јабланичког управног округа. Свечаност је одржана поред спомен обележја, које сећа на 11. октобар 1941. године када је у општини Бојник основана Прва јужноморавска бригада, а 7. јула у Републици Србији у историјски познатој Белој Цркви подигнут  устанак народа Србије против агресора.

На спомен обележје  венце су положили: делагације општине Бојник предвођена Председником Скупштине Дејаном Стојановићем, и заменицима председника општине и Скупштине Иваном Стојановићем и Драганом Стојановићем, града Лесковца предвођена градском већницом Милевом Милчић, представници општинског одбора СУБНОРА 1941 – 1945, Бораца рата 1990 – 1999 Бојник, Савеза борачких оргаизација Републике Србије Бојник, делегација окружног одбора СУБНОРА Јабланичког округа из Лесковца, делагација градског одбора СУБНОРА Лесковца, Власотинца, Лебана и Медвеђе.

,,208 људи из ових крајева погинуло је у борби за особођење Србије, ти јуди за слободу дали  су своје највредније што су имали, зато сми ми  њихови потомци, обавезни да се тога стално подсећамо. Овде смо због наших предака који су гинули због идеала слободе и који су у борбу за слободу кренули неуки знајући да за слободу морају да положе своје животе,, рекао је испред СУБНОРА Лесковац Мирослав Здравковић.

Скуп је, културно – уметничким програмом увеличало Културно – уметничко  друштво Белац из Придворице и Културно уметничко друштво ,,Пензионер,, из Лесковца коме је градски одбор СУБНОР-а поред општине Бојник уручио захвалницу због доследног обелажавања значајних датума из наше историјке прошлости и неговања традиције свих ослободилачких ратова.