Бојник добио средства за санацију крова на вртићу

Општина Бојник потписала је Уговор о суфинансирању мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018.години са министарском без портфеља задуженом за демографију и популациону политику, Славицом Ђукић Дејановић .

,,Општине Бојник и Дољевац су заједно учестовале на конкурсу за доделу бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији у 2018. години.Одобрена су нам  средства у износу од 20.529.000 динара.Општина Бојник добила је средства у висини од 5.123.000 динара , наше  учешће  је у износу од 1.283.000 динара, овим средствима биће реконструисан кров на ПУ,,Ђука Динић,, и један део средстава  биће искоришћен за едукацију деце и родитеља” ,  казао је први човек општине Бојник Небојша Ненадовић.

Он истиче да је општина Бојник учествовала на свим конкурсима, који су били расписани од стране министарстава у текућој години .

Министарство задужено за демографију и популациону политику је ове године  из буџета је обезбедило 500 милиона динара, за суфинансирање до 80% укупних трошкова, што је четири пута више у односу на прошлу годину.

Највише средстава је опредељено за санацију и адаптацију објеката предшколских установа и игралишта.