Помоћ и подршка верским заједницама у општини Бојник

У оквиру пројекта под називом ,,Помоћ и подршка верским заједницама у општини Бојник“  при крају је реализација посла везаног за уређење црквеног дворишта у селу Придворица  који је подразумевао пошумљавање, изградњу степеништа за један летњиковац, адаптацију постојећих и изградњу новог летњиковца.

За ову намену по пројекту је издвојено око 270 хиљада  динара. Овим новцем засађен је и дрворед код игралишта у овом месту, а један део садница црква је донирала и месној основној школи.

Свештеник Данило Николић, парох Бојнички истиче да је у црквеном дворишту посађено 37 садница, али и урађено степениште летњиковца, а уз осветљење које је рађено прошле године двориште постаје све сређеније и  полако прераста у излетиште.

Простор око школе  у Придворици оплемењен је платанима  јер се пошло од чињенице да ученици у школском дворишту проводе доста времена.

Председник Скупштине општине  Дејан Стојановић истиче да је програм ,,Помоћ верским заједницама“ отворен и за друга места , а приоритет је и сређивање цркве у Бојнику.

У оквиру овог пројекта значајно су се ангажовали и мештани својим добровољним радом.