Победнички Смедеревац стигао у Бојник

У Суботу  5.10.2019.године, у Лесковцу, зауставио се караван такмичарске манифестације „Изађи ми на теглу“. Много екипа из Лесковца  дошло је да се такмичи, њима су на теглу изашле екипе из околних  места па и из Бојника. Екипа СредњеТехничке Школе „Бошко Крстић“, састављена од професора и ученика, свих смерова такмичила се и победила на регионалном нивоу, у конкуренцији 20 екипа. Прва награда је био шпорет на дрва-Смедеревац и пролазност на републички ниво такмичења.

Смедеревац је, коначно, стигао победницима. Освојеној награди највише су се радовали ученици и са поносом отпаковали шпорет и испробавали велику, дрвену, варјачу. На њему ће, у школској кухињи, тренирати и идуће године поново учествовати. Ове су године, на републичком такмичењу, „Изађи ми на теглу“,  у Београду, имали најпосећенији штанд , уз то су продали сав ајвар, који су, такмичећи се, направили, али не само то. Посетиоци  су покуповали  ђаконије, карактеристичне за овај крај, које су биле постављене на штанду да се њима окрепе такмичари и послуже гости. Било је ту свега и свачега од кифлица, гибанице, проје и погаче до пасуља. Све ће то сада припремати на овом Смедеревцу, идуће године поново учествовати и надају се бити на једном од права три места.

У име екипе говорио је преофесор Мирослав Панић и захвалио Љубиши Станковићу, директору С.Т.Ш. „Бошко Крстић“, на пруженој подршци у овој ваннаставној активности.

Љубиша Станковић, директор С.Т.Ш. „Бошко Крстић“, је са поносом говорио о успесима својих ученика у овој, за школу јубиларној, години и нагласио да ће ученици, током целе  године, имати пуну подршку за учешће на такмичењима. Ове године школа слави јубилеј, 40 година постојања. Ученици воле да се такмиче , добри су спортисти,  учествују у школским и ваншколским такмичењима и постижу добре резултате, овај Смедеревац   је само задњи у низу освојених награда.