Потписани уговори са предеузетницама из Бојника

У Скупштинској сали Општине Бојник, свечано су потписани уговори са предузетницама из Бојника. Испред  Општине Бојник уговоре је потписао председник Општине Бојник, Небојша Ненадовић.

Право учешћа, у овом пројекту, су имале незапослене жене, жене власнице микро, малих и средњих предузећа и жене предузетнице. Укупна вредност пројекта, под називом “ Знамо и умемо – незапослене жене и предузетнице Бојника“ , износи 2.884.000,00 динара, учешће Општине Бојник је 670,000,00 динара. Предузетницама се најпре обратио Менаџер пројекта, Душан Здравковић и говорио о самом пројекту, а затим предао реч Председнику општине Бојник, Небојши Ненадовићу, који је предузетницама пожелео срећу у раду.

Пројекат се реализује у оквиру Програма подршке развоју и промоцији женског иновативног предузетништва, у сарадњи са кабинетом Министра без портфеља, задуженог за иновације и технолошки развој и то у две фазе. Прва фаза је обухватала сет обука и ту је број кандидаткиња био неограничен док је у другој фази приступљено додели бесповратних средстава кандидаткињама са најбољом иновативном идејом. Са 10 кандидаткиња  су потписани уговори и додељени грантови у вредности од 240.000,00 динара. Грантове су добиле четири жене, које почињу свој бизнис и шест жена које ће овим, наменским, средствима унапредити своје пословање.