ПРЕДАВАЊЕ ,,ИДЕЈА СРПСКЕ ДРЖАВНОСТИ“

ИСТОРИЧАР ДОЦЕНТ ДР ДЕЈАН АТИЋ СА ФИЛОЗОФСКОГ ФАКУЛТЕТА У НИШУ ОДРЖАО ЈЕ У БОЈНИКУ ПРЕДАВАЊЕ ПОД НАЗИВОМ ,,ИДЕЈА СРПСКЕ ДРЖАВНОСТИ

Овај млади историчар и научник позвао је, на јединство у контексту очувања српства у свим деловима у којима живи српски народ, као и солидарност са нашим народом који је угрожен и под разним притисцима , што се нарочито, како је рекао односи на Црну Гору.

Ово предавање има за циљ да се укаже на славну прошлост и буђење националне свести нашег народа, како би се повезала прошлост, садашњост и будућност.

Антић је истакао да је од немерљивог значаја почетак првог српског устанка 1804. године и доношење Сретењског устава 1835. јер су тада ударени темељи државности,

Доцент Антић је похвалило и актуелно локално руководство које је за дан општине узело 7. октобар јер је тог дана од стране Моравске дивизије ослобођен Бојник.

У име локалне самоуправе председник Скупштине општине Бојник Дејан Стојановић нагласио је да су упознавање са националном историјом и патриотизмом основни постулати развоја сваког друштва.

Ово предавање изазвало је велико интересовање грађана , а посебно младих људи.