ОПШТИНИ БОЈНИК ОДОБРЕНА ФИНАНСИЈСКА СРЕДСТВА У ИЗНОСУ ОД 4,2 МИЛИОНА ДИНАРА

Општини Бојник су од стране Министарства без портфеља за унапређење популационе политике одобрена финансијска средства у износу од 4,2 милиона динара којима ће се заменити школски инвентар у основним школама у Бојнику и Косанчићу.

Како каже председник општине Небојша Ненадовић  локална самоуправа уложиће још толико новца који ће се углавном искористити за обнову школског инвентара, односно нових клупа, столица, као и радионица у школама у Бојнику и Косанчићу.

Основна школа у Бојнику није обновила свој инвентар од изградње објекта истиче Ненадовић, док је школа у Косанчићу делимично пре двадесетак година заменила инвентар.

Ненадовић је нагласио да ће општина Бојник убрзо расписати тендер и за израду пројектне документације, како би се преко Канцеларије за јавна улагања добила финансијска средства за комплетну адаптацију и санацију основне и средње школе у Бојнику. Вредност ове санације износиће око 200 милиона динара.

Основну школу у Бојнику похађа око 770 ученика распоређених у 42 одељења, док школу у Косанчићу похађа око 300 ђака тако да ће замена инвентара допринети унапређењу квалитета наставе каже Ненадовић.