Реконструкција спортског комплекса

Приводе се крају радови на реконструкцији мини пич терена, који се налази у оквиру Спортског комплекса „Пуста Река“. Вештачка трава је постављена и тренутно се пуни песком. По завршетку овог посла остало је да се уради реконструкција ограде, замена дасака које су оштећене или нестале, и фарбање. Вредност пројекта је 4.876.000 динара, на конкурсу Министарства омладине и спорта добијено је 3.000.000 динара, док је преосталих 1.876.000 динара обезбедила локална самоуправа. Рад на пројекту је био прекинут због пандемије корона вируса и сада се наставља.

Мини пич терен ће, за неколико дана, поново заблистати у пуном сјају.

Радове на терену је обишао Председик Скупштине општине Бојник, Дејан Стојановић. По обиласку радова говорио нам је шта је све урађено по овом пројекту и шта је у плану да се уради, од ситнијих поправки, у оквиру редовног одржавања, као што је рецимо фарбање статива. Изразио је наду да ће садашње генерације младих корисника боље чувати ове терене од оних који су га користили и руинирали пре дестак година, ако ни због чега другог онда због страха да не буду ухваћени. Тренутно објекат има физичко обезбеђење до 18 часова, а по потреби ће бити и 24 часа, поред тога ускоро ће бити уграђен и видео надзор па ће хулигани, надају се, одустати од уништавања. На тек уређеној згради већ је разбијен  један прозор.

Овај терен је изграђен 2010.године и био је доступан свима али је, због небриге корисника, врло брзо тотално руиниран и пред почетак санације изгледао је очајно. Оштећена је и ограда на великом,фудбалском терену па се управо планира и њена поправка. Мини пич терен је осветљен, тако да ће сада моћи да се на њему игра и у вечерњим часовима. Завршена је и санација ентеријера и екстеријера зграде ФК“Пуста Река“. Највећи проблем су представљали кров и купатила, а цела зграда је била мемљива. Сада све блиста, у купатилу има топле воде, тоалети раде. Замењен је инвентар, вредност новог  је 250.000 динара, намештај за канцеларију за састанке клуба и свлачионице. Уређена је и просторија за судије, али и просторија за опрему. Ту је нова полица на којој дресови чекају играче.

Ова пауза у тренинзима и такмичењима је допринела да се и трава на терену обнови, у току је још једно кошење. Морамо да похвалимо запослене који, као добри домаћини, сами раде оно што могу. Затекли смо их као фарбају ограде, металне делове клупа…