Одобрена средства за запошљавање

Министар за рад,запошљавање,борачка и социјална питања одобрио је општини Бојник учешће у финансирању програма или мера активне политике запошљавања у износу од 6 милиона динара. Ова средства су намењена финансирању стручне праксе, јавних радова и субвенција за самозапошљавање, као мера активне политике запошљавања у 2020. години.

Председник општине Бојник, Небојша Ненадовић, саопштио нам је да се ради о пројекту који општина Бојник спроводи, дужи низ година, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, која у мерама запошљавања учествује са средствима која су једнака средствима која локална самоуправа издвоји за те намене.

По речима Ненадовића, на одобрену суму од 6 милиона динара, још толико локална самоуправа добија од Националне службе за запошљавање, тако да је предвиђено да се у стандард и бољи живот грађана уложи, укупно 12 милиона динара, кроз програме стручне праксе,јавне радове и субвенције за самозапошљавање.

Свакоме ко је дуже времена незапослен прилика да ради много значи. Младима којима је то прво запослење у струци поред прихода доноси и преко потребно радно искуство неопходно на многим конкурсима за запошљавање.