Идејна решења за реконструкцију Дома Здравља и Школе

Завршена су идејна решења за реконструкцију и санацију Дома Здравља и Школе у Бојнику. Следи  рад на изради техничке документације и  идејног пројекта, а затим и обезбеђивање услова, добијање сагласности, израда пројекта за грађевинску дозволу,издавање грађевинске дозволе… Вредност пројекта за Дом здравља је 1.200.000 евра, а за школу око 2.000.000 евра и на њима се ради у сарадњи са Канцеларијом за Јавна Улагања. Канцеларија за Јавна улагања је, током пандемије Корона вируса, ставила мораторијум на све пројекте у којима учествује па ће ово време бити искоришћено за рад на припреми документације да би све било спремно и да може да се крене са расписивањем тендера и извођачким радовима чим то ситуација дозволи.

У згради Дома Здравља и згради Школе су сагледани проблеми од подрума до крова, шта је потребно санирати, адаптирати, поправити, а шта се мора изнова уради.

Посебна пажња је посвећена инсталацијама. У склопу овог пројекта биће  побољшана енергетска ефикасност ових објеката и објекти ће бити  у потпуности прилагођени својим корисницима. Дејан Стојановић, досадашњи Председник СО Бојник, очекује да ће се са санацијама ових објеката почети пре краја године.