Ново лице аутобуске станице

Аутобуска станица у Бојнику  полако добија један чистији и уреднији изглед. Зграда атобуске станице се не користи од када је пропао „Југекспрес“ и од тада полако зараста у шибље и купину. Било је већ покушаја појединаца да се поставе посуде за отпад, неко је донео пластичну бурад, али су хулигани то брзо поломили па су гомиле одбачених папира,кеса и флаша поново биле свуда.

Почетком 2019.године Општина Бојник је купила зграду Аутобуске станице, као објекат од значаја. То је био већ пети покушај продаје па је  објекат купљен непосредном погодбом. Почетна , процењена, вредност аутобуске станице је била 4,2 милиона динара али је  Аутобуска станица купљена за 1.116.000 динара.

Поред куповине објекта  потребно је разрешити имовинско-правне односе на земљишту на чему се ради. Југекспресу је, кад је грађена станица, 80-тих година, уступљено земљиште на коришћење. Из неформалних разговора сазнајемо да ће објекат бити поправљен и више неће представљти ругло. Ту се планира постављање Туристичког инфо ценра и продавница сувенира док ће некадашњи сервис и гараже користити ЈКП“Јединство“.

Овде је већ сада урађен велики посао о чему говоре гомиле посеченог растиња и покупљеног отпада око зграде, а и из саме зграде су уклоњени отпаци, малтер, поломљено стакло и сличан крш. Уређење објекта и околине траје већ неколико дана али на жалост, у том периоду, ноћу је неко полупао и стакла која су била читава и било их је довољно само опрати.

Уређење Аутобуске станице је, на неки начин, очекивани потез када знамо да се налази крај Спортске хале, на самој обали Пусте Реке и да се уређује простор око Спортске хале са једне стране Пусте реке и Комплекс спортских терена  са друге стане реке и планира изградња моста и приступне улице па ће се за само пар тренутака стизати од станице до пич терена,фудбалског стадиона или пијаце. Када и мост буде урађен, осим што ће се брже стизати до пијаце из овог дела Бојника, решиће се и проблем паркирања близу пијаце, Уторком, када  је пијачни дан и све закрчено паркираим аутомобилима.