МИНИСТАРКА ПОЉОПРИВРЕДЕ ЈЕЛЕНА ТАНАСКОВИЋ И ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ НЕБОЈША НЕНАДОВИЋ ПОЛОЖИЛИ СУ КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ФАБРИКУ „ВОЋАР“ У КОСАНЧИЋУ КОД БОЈНИКА

„Ово је врло важна инвестиција у вредности од 10 милиона евра која ће омогућити отварање нових радних места, али и нови позитивни импулс када неко дође и врати се у свој родни крај да би инвестирао“, казала је министарка пољопривреде Јелена Танасковић.

Она је додала да ће ова инвестиција дати додатну снагу примарним произвођачима да проширују своје засаде и да не брину о пласману. Министарка Танасковић је казала да је од првог дана када је ступила на ову функцију представник пољопривредних произвођача и да се труди да артикулише све њихове потребе и унапреди њихов положај. Министарка Танасковић је подвукла да ће фабрика „Воћар“ у Косанчићу бити веома значајна јер ће заокружити читав циклус од засада, бербе до прераде воћа. Слободан Петровић власник фирме „Воћар“ који је пореклом из Косанчића одавно је имао жељу да у свом родном крају подигне фабрику. Он наглашава да је у плану изградња једне фирме површине 8.000 квадрата која ће имати и своје воћњаке, а акценат ће бити стављен на органској производњи и квалитетној преради. Посао у фабрици у првој фази добиће 35, а касније ће бити запослено 70 радника. Председник Привременог органа општине Бојник Небојша Ненадовић је подсетио да је процес изградње Агро индустријске зоне био дуг, али да је круна свега данашње полагање камена темељца за нову фабрику. Он је додао да је ово веома важан дан за све становнике Бојника. Према планираној динамици погон ће бити завршен до првог маја наредне године када ће кренути и са радом. Полагању камена темељца присуствовао је и државни секретар у Министарству саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Драган Стевановић као и велики број грађана.